Fortsätt till huvudinnehåll

Min högsta dröm.

Människor drömmer om massor med saker, jag drömmer om en enda: att få drömma lite. Jag vill sova.
Tänk att gå och lägga sig och få sova tills man är utsövd.
Tänk att få sova en hel natt utan avbrott.
Tänk att få sova en hel natt utan att någon sparkar, slår eller knuffar på en.
Tänk att få sova på större yta än hälften av en 90 madrass.
Tänka sig.
Eller det är vad jag tänker på. Från att jag vaknar för sista gången på morgonkvisten, till att jag lägger mig på kvällen.
Jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan vilja vara ute och festa halva natten, eller sitta uppe och titta på menlösa program till midnatt, när man istället kan gå och lägga sig mellan svala lakan och få blunda. För min del skulle jag lätt kunna gå och lägga mig direkt efter att ha nattat barnen. Jag gör det inte, jag försöker varva ner, vara social, underhålla mig själv en timme eller så, innan jag ger efter för min största lust. Men jag kan egentligen inte förstå varför jag inte bara går och lägger mig, när det är vad jag sitter och väntar på att få göra. Jag är ju ändå för trött för att hänga med i program eller konversationer.

Fast jag tänker att även om alla småbarnsföräldrar känner igen sig i det där pratet som trötthet så kanske det har gått lite långt nu, för min del. Det kanske inte är helt normalt att alltid känna sig så jäkla trött, sömnig och orkeslös. I alla fall inte när jag går och lägger mig rätt tidigt ändå. Även om jag faktiskt fullkomligen älskar att sova och har det som min nya, bästa, hobby, så kan jag känna att jag är jäkligt less på att alltid vara så himla trött.

Jag är trött på att alltid vara trött, kan man säga. Men kudden är mjuk, sängen är tom och lakanen svala. Nu väntar min bästa stund på dagen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la