Fortsätt till huvudinnehåll

Luciavittnen.

Imorgon ska det firas lucia på förskolan.
Eller firas och firas, mer observeras eller närvaras vid.
Det får inte fotograferas under själva tågandet eller uppträdandet för det stör barnen, man får fota de egna barnen efteråt. Fika ska medtagas själva. Det ska firas utomhus vilket fått diskussioner om huruvida barnen överhuvudtaget kommer kläs i luciatågs enlig klädsel.

Jag håller helt med i upplysningen om att man ska vara restriktiv med att sprida bilder från förskolan på sociala medier. Däremot ställer jag mig frågande till om barn idag blir störda av att fotas, de fotas väl i en aldrig så skådad omfattning. Dessutom kanske jag vill fota barnen i sitt sammanhang, i bara klädseln kan vi ju i så fall fota dem hemma, utan otympliga ytterkläder under.

Och utomhus, både lucia och fika, halv åtta en decembermorgon.
Fika som man ska ta med sig innan man rusar vidare mot de åtaganden man fått ta ledigt från. Förra året fick vi betala en liten peng för att få blaskigt termo-kaffe och barnens bakade pepparkakor och lussebullar. Just saying.
För att inte tala om decembervädret, i Sverige.

Jag är ju bitter för det mesta men jag känner mig inte super peppad inför morgondagen. Men, ungarna har övat julsånger tills min tinnitus har gett upp så för deras skull ska jag försöka förmedla hur roligt och mysigt det ska bli.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.