Fortsätt till huvudinnehåll

Pausvila.

En middag på tu man hand.
Inga avbrott av frågor om jätteviktiga saker som kräver uppmärksamhet och svar på en gång. Inga avbrott på grund av saker som hamnar på golvet så som gafflar, vattenglas, mat eller arga barn (ibland på grund av inga svar på en gång). Inga avbrott på grund av barn som äter klart innan man tagit första tuggan. Inga avbrott på grund av toalettbesök som inte utfördes innan middagen, trots uppmaning, eftersom personen i fråga inte alls behövde kissa. Inga avbrott alls faktiskt.
Istället så dröjde det innan maten kom, det var vi som fick vänta. Sen åts maten upp snabbt som ögat, under ganska stor tystnad, eftersom vi är tränade i att äta under hot om ständiga avbrott, med koncentrationen riktade mot något annat än varandra. För att inte tala om den där tröttheten som ständigt drabbar en. Dels då vi båda jobbat, dels då vi sovit med treåring som har hamnat i en ny våg av mardrömmar, dels för att man märker extra tydligt exakt hur trött man är när ingenting lockar och pockar på uppmärksamhet och man slipper vara i katastrofläge förberedande ställning.
Kan ju hända att det där är något vi får se till att öva mer på framöver.
Maten var god i alla fall, även fast jag var dum och valde pasta, som är vad jag äter h.e.l.a. tiden, eftersom det är vad barnen vill äta h.e.l.a. tiden. Note to self: nästa gång - ät vuxenmat, långsamt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.