Fortsätt till huvudinnehåll

Sluta gnäll.

Ja, det var väl sammantaget vad doktorn sa vid ultraljudet idag.
Eller, ordagrant sa han "Du får bita ihop", efter att han inte hittat någon orsak till smärtan.
Det är ju skönt att veta att det inte är något allvarligt fel, hur mycket man nu kan lita på en undersökning som genomförs efter att doktorn redan innan den har bestämt sig för att det är mina ligament som gör ont. Kanske. Eller tarmar. Kanske. Eller svag rygg. Kanske.
Men istället för att känna mig lättad över att det inte var något knas så gick jag därifrån och kände mig kränkt.
Du får bita ihop.
Jag har hört den kommentaren i huvudet hela dagen, med det tonfallet.
Min barnmorska säger att jag inte ska behöva gå runt och ha ont.
En annan barnmorska på samma mottagning meddelande att det gör mer ont för varje barn, det fick jag typ leva med. Nu säger doktorn bit ihop. För länge sedan sa en gynekolog till mig, angående mina cystor på äggstockarna, att det gör ont att vara kvinna, det får man lära sig att leva med. (Vilket fick mig att sluta gå till gyn på många år.)
Vad beror den attityden på. Kvinnor ska ha ont? Eller? Kvinnor bara gnäller för minsta lilla. Eller?
Hur som. Efter dagens besök så känner jag att jag inte orkar tjafsa mer, jag får väl ta rådet och bita ihop.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.