Fortsätt till huvudinnehåll

Rund om magen.

Julmat.
Det är en sån dålig idé.
Vi firar julen hos oss, vilket betyder att vi får alla rester, vilket betyder massor med julmat jättelänge, vilket betyder flera dagar i matkoma.
Jag har ju för övrigt ingen plats för julmat, jag har ju inte ens plats för en vanlig måltid, polarn är i vägen. Jag är inte en av de preggon som inte kan sluta äta, jag är en av dom som blir mätt på en halv portion för att bebis trycker ihop allt där inne.
Så. Efter en julmiddag som icke preggo blir magen så där spänd, tung och gör nästan lite ont. Som magen känns när man är preggo innan man har ätit. Efter att ha dykt in i överflödet som preggo blir man alltså inte bara mätt, man blir mätt-mätt.
Idag var tredje dagen med julmat. Nu är jag mätt-mätt-mätt-mätt. Mätt i fyrkant.
En sån dålig idé.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.