Fortsätt till huvudinnehåll

Föräldragrupps flopp.

Jodå, visst skulle jag gilla föräldragruppen. Om jag bara gav det en chans så skulle det säkert vara trevligt och ge nya bekantskaper.
Nej, men ja.
Jag behövde inte ens anstränga mig för att slippa ha fel om gruppen och få mina fördomar bekräftade. Jag behövde inte ens vara mitt vanliga B.o.B. (jag ansträngde mig faktiskt för att vara öppen och positiv).
Det började med att jag blev inbjuden efter start och missade två av sex träffar, sen blev deltagandet allt mindre, för att slutligen bli inställt på grund av för få intresserade.
Det hjälpte inte gemenskapen att det i gruppen var en klick som kände varann genom vecka 20 gruppen och som umgicks i den konstellationen. De släppte inte in andra, trots att jag frågade.
De flesta som deltog verkade vilja hålla skenet uppe, så riktiga samtal kring det svåra med att vara nybliven mamma lyftes aldrig upp. Det som yttrades kändes mest som klyschor tagna från informations broschyrer eller påståenden hämtade från Lilla husmorsboken 2013; för den bakåtsträvande kvinnan.
Så nej, att gå på föräldragrupps träffar var ingen hit, att sista träffen blev inställd kändes som en lättnad.
Däremot fick jag en ny trevlig bekantskap. Så det var trots allt värt besväret.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.