Fortsätt till huvudinnehåll

It's getting hot in here...

...trallade jag för mig själv under natten medan jag höll på att trilla ur sängen. Sen gav jag upp och sov resterande timmar av natten i gästsängen. För att arvsmassorna för det första tydligen äger min sida av sängen, och för det andra har vuxit eller brer ut sig mer, så att jag inte har något val. Måste för övrigt investera i bättre täcke och kudde till den där sängen om jag ska överleva, och bättre madrass egentligen.

När jag väl vaknade kom Polarn och kröp ner hos mig och jajamensan, det var en liten dam med rosslig hosta och feber. Pyret hade feber i kombination med snor istället. Vete tusan om inte Polarn är på väg att få ögoninfektion också.
Yey.

Med sorg innebär det att vi fick boka av ett kalas arvsmassorna skulle gått på imorgon. Den sorgen blev till ren ångest när jag fick veta att den sköna ungen bara skulle ha Pyret, Polarn och en unge till på sitt kalas. Därför tyckte föräldern att det var bäst att ställa in hela kalset. Jag hoppas att jag lyckades övertyga henne om att vi skjuter upp det och kör ett ordentligt firande efter helgerna istället. Stackars unge, sitt första kalas och så blir det inställt.

Eftersom jag ska roa Pyret och Polarn på egen hand imorgon känns det även lite bistert på andra sätt att de blev sjuka. Det hade ju onekligen varit god tajming och ett väldigt praktiskt sätt att få några timmar att gå. Dessutom skulle de vara trötta och nöjda efteråt. Nu ska vi ägna en hel dag inomhus med något, oklart vad.

Kanske kommer jag hitta någon kreativ energi till det ändå. Jag fick avsluta denna dag med att hänga med mammakompisen. Det är ju ångestlindring och energikick i sin bästa form.

Nu ger jag mig på ännu en natt, oklart i vilken säng.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.