Fortsätt till huvudinnehåll

En slags jul.

Jösses.
Jag försökte sitta still, ta det lugnt, låta mig serveras och vara sjuk. Fast det är klart, lite spring mellan plock, förberedelser, bakning och hjälp med julklappar blev det.

Hostan nådde nya nivåer och jag fick betala under natten. Jag bäddade ner mig under duntäcke och tjock filt, med långärmad pyjamas och ullstrumpor för att råda bot på frossan. Halsen kändes som bearbetad av sandpapper, hostan kändes som att den skulle ta kål på mig; antingen att jag skulle kvävas, lungorna spricka eller att jag skulle få en hjärnblödning. Självklart vaknade jag sen mitt i natten och höll på att rinna bort av svett och jag hade så ont i kroppen att jag ynkligt låg och bölade. Då var febern uppe i 39 grader.

Fast arvsmassorn hade det bra. De fick en rejäl påfyllning av pysselsaker, de fick bli regnbågs-enhörningar, de fick pyjamasar de önskat sig, de fick varsitt spel, Polarn fick en vävstol hon skickligt manövrerade och Pyret fick en Barbiehäst med Barbie som knatade runt hela hemmet. Dessutom fick de, nästan, äta hur mycket choklad de ville.

Bäst är ju att de fick fullt med saker de kunde sysselsätta sig med. Idag har de målat keramikhästar och djupdykt i sina pyssellådor, alltjämt iklädda sina enhörningsdräkter. Tacksamt när jag känner mig så jäkla risig. 
Fast jag försöker bli frisk. Vi behöver ju fortsätta med uppsatsen imorgon. Om jag kan ta mig ut genom dörren.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.