Fortsätt till huvudinnehåll

Julkalender.

I linje med att sprida lite kärlek så ska jag därför göra just det här, i december, varje dag.
Det ska bara handla om vad jag är tacksam för, vad jag inte tar för givet för att jag vet att inte alla har det som jag.
Nu ligger jag ju lite efter så vi får börja med lucka 1-4.

1. Jag var tacksam för att jag har föräldrar och svärföräldrar som har möjlighet att hjälpa till och stötta i föräldraskapet.
Att vi kan få hjälp att få barnvakt när samhället inte alls är så anpassat efter vab som det ska vara. Jag lider med de ensamstående som inte har den möjligheten, och får lov att ta sms-lån för att klara av hyran när vabuari visar sig från sin sämsta sida.
Att jag kan få middag serverad hos mina föräldrar en gång i veckan när orken, som så ofta under de sömnlösa småbarnsåren, tryter, vilken lyx.

2. Jag var tacksam för att Pyret börjar bli så stor att hon kan visa en underskön omhändertagande sida gentemot sin syster. Jag var också tacksam för att barnen hittills bara fått alldeles vanliga sjukdomar som inte kommer riskera deras hälsa eller framtid.

3. Jag var tacksam för att ha en make som orkar ta igen det arbete han jobbar med (mot eviga deadlines) på kvällarna, så att jag kan ta igen mitt förlorade arbete (mot eviga deadlines) på en helgdag. På så sätt kan vi båda behålla våra jobb.

4. Jag är tacksam för att jag har läshuvud så att jag förstår skolarbetet snabbt och enkelt, hoppas jag i alla fall, vi får väl se vad tentaresultatet blir, men än så länge har det ju gått hyfsat.  Jag är också tacksam för att vi har de ekonomiska förutsättningarna att ge våra barn presenter, kalas och julklappar. Mest tacksam idag är jag nog över att Polarn gav mig en stor kram och sa: Jag älskar dig mamma, massor med gånger.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.