Fortsätt till huvudinnehåll

Små glädjeämnen

Det behövs inte så mycket för att göra mig glad nu för tiden. Några av mina senaste glädjeämnen:

Jag lyckades uppdatera Windows på både min bärbara (släp-bara) och min stationära dator på jobbet. Känner mig som ett tekniskt geni, liksom!

Det lilla vredet som ställer om från bad till dusch gav upp för ett tag sedan. När duschen användes rann hälften av vattnet genom kranen, vilket gav uselt tryck i duschen och så mycket vatten i badkaret att avloppet knappt hann med. Jag skulle felanmäla, men så glömde jag, sen blev vi alla sjuka, sen glömde jag, sen behövde vi städa badrummet, sen anmälde jag. Dagen efter kom de och lagade den och idag fick jag duscha i en fungerande dusch. Vilken lycka!

Jag har tagit hand om fönstertvätten sedan jag och herr B.o.B. flyttade ihop för 24 år sedan, med undantag för när vi skulle flytta och Polarn var 5 månader och Pyret 1,5 år. Så deklarerade jag att nu var det herr B.o.B.s tur de närmaste 20 åren, det var förrförra sommaren. I helgen, efter några pikar, blev de tvättade och jag blir alldeles lycklig varje gång jag tittar ut genom de kristallklara rutorna. 

Jeans med hög midja, för oss där kroppen inte riktigt bestämt sig för var midjan ska vara placerad eller om man ens ska ha någon. Äntligen slipper man ha linningen åka ner eller tryckas in.

Min lurviga som måste lägga sig där mina kläder ligger när hon har en 180 säng att välja fritt i. Att ha katt överhuvudtaget gör mig lycklig, förutom när de blir sjuka. Jag känner mig lika utvald varje gång jag belönas med små tassar i mitt knä, ett jamande som hälsning eller en strykning utmed mitt ben. 

Inte direkt champagne wishes and caviar dreams.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la