Fortsätt till huvudinnehåll

Energikick

Luften på morgnarna är perfekt att springa i nu; kyligt men inte kallt, så skönt. Jag måste liksom hålla mig för att inte ge mig ut varje dag, för det tror jag varken att kroppen skulle uppskatta, eller klara av. 
Det är ju märkligt egentligen att något som är jobbigt och kör slut på en också ger sådan energi. Vilket säkert är olika för oss alla, men att pressa mig och klara av lite mer än jag trodde ger en härlig energikick. Att jag har ganska låga förväntningar på vad jag ska klara, hjälper säkert också till att hålla balansen. Fast jag menar så klart inte att pressa kroppen mer än den klarar, den ska ju inte gå sönder. Jag menar det som forskningen allt mer pekar på; att pulshöjande aktivitet frigör en massa gott i kroppen som gör att man mår bra. Man gör ett tufft jobb den där stunden man tränar för att få den där känslan efteråt, precis som man gör med så mycket annat i livet.

Den allra största utmaningen med träning är dock det som händer efter träningen:
Alltså att få av sig tränings-bh när man är svettig  gör ju att axeln går ur led varje gång. Det frambringar även en oklar känsla av skam att försöka krångla mig ur den, fast ingen ser mig. Jag vet att jag för många år sedan hade en som man knäpper som en vanlig bh, det var så mycket bättre! 

På tal om något helt annat så var vi på bio idag och såg denna:
Babybossen 2
Inte lika smart som 1:an, ganska tråkig och händelsefattig i tyckte jag, men arvsmassorna var nöjda och det är väl det viktiga.

Nu har jag haft ett liv 3 gånger på en och samma vecka: Stand up, teater och bio. Jag är helt slut.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde