Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens film

Lite som en kontrast till allt barnvänligt man har tittat på den senaste tiden så hyrde jag idag den här:
Promising young woman

Näpp, arvsmassorna fick inte se den, om någon trodde det. En film om övergrepp och hämd kanske inte riktigt lämpar sig, så de tittade på tecknat i annat rum.

Min kollega beskrev att vissa scener var så utdragna att de blev sådär obehagliga att hon började skruva på sig i biosalongen, och jag håller med. En riktigt bra film som går in under huden på en och gör en såväl frustrerad som förbannad.

Men kanske inte så mycket helg-mys känsla, om det är vad man är ute efter. Den fick vi av veckans semifinal i Legomasters.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Se upp!

Polarn är ganska känslig för myggbett. Hon får många och de blir som kanonkulor. Därför är hon ganska rädd för myggor. Allt smått som flyger piper hon till över, frågar vad det är, och när man svarar så undrar hon om den äter blod. Är det en mygga får hon nästan panik. Häromdagen klagade den lilla damen över ont i benet, men lyckades promenera, hoppa och skutta utan besvär, så vi tänkte inte mer på det. Förrän på kvällen. Då såg vi att hennes ena knä och nedre del av benet var svullet, och att en hård kula fanns strax under knät. Ett litet sår fanns på knät, men utan rodnad eller svullnad. Hon var bombsäker på att det var ett myggbett. Jag tänkte mer att hon ramlat eller hoppat och fått någon slags muskelknuta. Svullnaden var nästan borta följande morgon, och kulan under knät var helt borta. Så jag släppte saken något. Imorse upptäckte jag två myggbett vid ankeln. Vid lunch råkade jag klia lite och ena myggbettet fick ett sår. När jag gick hem tyckte jag att det gjorde ont och spän