Fortsätt till huvudinnehåll

Arvegods

När jag hämtade Polarn på skolan här om dagen kom en flicka fram till mig och frågade:
"Vänta, är du hennes mamma?"
Jag svarade ja. Flickan sa då:
"Men, ni är ju inte alls lika!"
Det gjorde lite ont. Jag sa att vi är olika på ett sätt, men vi är väldigt lika på andra sätt. Polarn sa efteråt att hon inte tänkte så mycket på kommentaren, och jag hoppas det. För det slog mig igår vid utvecklingssamtalet hur väldigt lik hon är den 7-åriga B.o.B. Komplett med lusten att lära, förmågan att suga åt sig kunskap, sättet att formulera hur hon tänker, och det eviga klippandet och klistrandet. Det var som att ha ett utvecklingssamtal med mig själv, om jag hade haft en Delorean.

Och Pyret. Ständigt med pennfodralet och skissboken i högsta hugg. Undrar var det kommer ifrån.
Idag kom hon hem med resultatet från test-provet inför nationella provet i svenska:
Trots att hon är så himla osäker på vad hon klarar av. Låter som någon jag känner.

Hon har också helt omfamnat slöjden och släppt oron hon hade i början. Idag kom hon hem med detta konstverk:
Helt enligt reglerna så är det kanske lite svårt att se vad det här ska vara. 
Ärad vare gud i höjden, vad i hela friden har du gjort i slöjden?
Låt mig förklara:
Det är ett fantasi-träd, som hon har sågat, slipat, limmat, målat och borrat hål i. De små bollarna har hon tovat med hjälp av olika tekniker. Självklart har de fått skapa en historia som de sedan tillverkat utifrån. Får jag börja presentera figuren högst upp som alltid är hungrig och därför börjat äta på trädet. I mitten bor en mango som är blyg, och längst ner bor en ekorre som har så tjock päls att hen inte kan se.

Pyret och Polarn kanske vid en första blick är så mycket mer lika sin pappa än mig, men känner man dem och har en Delorean så ser man exakt hur mycket det just mina arvsmassor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde