Fortsätt till huvudinnehåll

Lekande lätt

När jag tog mig uppför den där backen igår så tänkte jag under första hälften att det var nog så det kändes när ens sista stund är kommen. Jag blev brutalt påmind om att jag varit helt ur form sedan den där jädra förkylningen. Men så den sista biten kändes det som att något liksom släppte. Väl uppe var benen som gelé, men pulsen gick ner fort, andningen lugnade sig, och benen kändes stadiga när jag kom ner igen.

Så imorse gav jag mig ut och sprang intervaller för första gången på 4 veckor, utan några som helst förväntningar. Och det gick helt okej. Jag tog det lugnt, men hade nog kunnat köra på som jag brukar.

Vågar jag hoppas att det ska bli bättre nu?

Något annat som blivit lättare är att ha lekträffar. Det är ju som att ha barnvakt, nästan. De reder sig själva och vill helst att man håller sig undan så länge man sticker till dem något ätbart då och då.
Pyret och kompisen satt mest så här:
Och lärde sig något nytt spel på mobilen. Hej tonåren typ.
Polarn och kompisen pysslade med något oklart, men plockade undan alla pyssellådor när de var klara. Wow.
Jag kunde kolla på tv, virka, ta hand om blommorna och bygga ihop några förvaringslådor. Ännu mer wow.
Okej, sen ägnade vi en lång stund åt att ha "nerf gun"-fight i lag där herr B.o.B. och jag var med (vi har två små och två stora pistoler, som vi turades om med).
Jag vill hävda att mitt lag med Polarn och hennes kompis vann.
Men utöver den delen där vi la oss i lite, så redde de sig själva.

Jag avslutade dagen med en lekträff med mammakompisen, vi använde inte sådana pistoler, vi använde kaffe. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde