Fortsätt till huvudinnehåll

Vårfint.

Jag har känt ett behov av att fräscha till, pigga upp, och vårpiffa hemma. Ut med murrigt och ombonat, in med ljust och öppet.
Vita gardiner, detaljer i guld och jag vågade mig på lite kuddar och plädar i trendigt gammelrosa. 
Nu jäklar!

Det kan bero på att jag har rätt så himla mycket ont i den där höften nu. Det känns som ett ryggskott, fast i höftbenet, och hugger till så snart jag vrider benet. Den ständiga värken gör mig lite stingslig och lättirriterad, så att omge mig med ljust och piggt kanske behövs.

Att det är valtider och sociala medier ger en bilden av att så många människor faller in i att peka finger och anklaga vissa människor, vissa grupper och vissa politiker för den rädsla de känner, gör mig kanske också lite lättirriterad och stingslig. Vad får de ut av att se ner på andra och hetsa upp sig själva över inlägg som kan motbevisas med en googling, undrar jag. 
Så jag omger mig med lite rosa för att balansera upp det mörka. 

Det känns lite bättre då.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.