Fortsätt till huvudinnehåll

Inte så traditionell Valborg.

Jag försökte jobba i dag. Det var ganska lätt eftersom det var ganska många som valt att inte jobba i dag. Så jag passade på att auskultera behandlingar och lära känna personalen. Samtidigt var det rätt svårt eftersom jag behövde få kontakt med andra människor på myndigheter som skulle vara öppna. Fast där var man på märkligt mycket sammanträden som övergick i "personen du söker kan inte nås för tillfället".

När arbetsdagen var över kom arvsmassorna och herr B.o.B. och hämtade mig, så vi kunde åka och hämta våra pass.

Jag såg ut typ så här.

Vi gjorde ett försök att gå och kolla in Valborgsfirandet efter middagen. De hade en hyfsat modern barnunderhållare som sjöng om att man får vara kär i vem man vill och om en stor stark tjej som slåss mot drakar och räddar prinsen. Sen var han mindre modern och sjöng om att älska socker. Jag och Pyret höll ju med, men det känns som att sjunga om knark i dagens sockerrädda samhälle. 

Det var för övrigt bara jag och Pyret. Herr B.o.B. fick lov att gå hem med Polarn, hon var så orolig för att de skulle tända brasan att hon inte kunde sluta gråta. Trots att vi talat om att den skulle tändas två timmar senare och vid det laget skulle de sova. 

Resten av kvällen spenderades med ostbågar, jordnötsringar och Cola zero. Inte en grillning, ett vinglas eller lekar så långt ögat kan nå, om man inte räknar sociala medier. 

Mest av allt ska jag sova. Eller jag kommer inte sova, men jag ska försöka hela natten lång, för det har jag sett fram emot hela dagen. Alla traditioner borde firas med sömn. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.