Fortsätt till huvudinnehåll

Lördagsmyyyzzz.

Polarn väckte mig klockan 6. Säga vad man vill, men det är ju inte klockan 5. Dessutom lyckades jag ligga kvar i mer än 20 minuter genom att låta henne armbåga mig i magen, killa mig på näsan, krypa över mig och tillbaka, och fråga hundra saker, så skönt att få vila en stund extra. Sen är hon ju så smart den där, hon viskar:
"Mamma, ja höver tissa!"
Ojsan hejsan! Då är det bäst att vi hoppar ur sängen och beger oss mot badrummet. Men se, hon hade ju redan kissat i nattblöjan;
"Mamma, de kom inget. *fniss*"
Såååå charmigt att hon fattar att eftersom vi övar oss inför att sluta med blöjan på natten också, så låter vi ju henne inte kissa i blöjan om hon är vaken. Så säger hon att hon behöver kissa så får hon upp mamma ur sängen. Kan man annat än beundra en så smart unge. Hahahahaha.

Efter en gudomlig frukost tillsammans, där jag åt yoghurt och müsli, medan sötnöten ville ha gröt och knäckesmörgås, vaknade storasyster. För att hedra helgen så bråkade de bara några gånger om vilket avsnitt av Pippi Långstrump de ville se på paddan. De bråkade faktiskt så lite att jag vågade lämna dem ensamma en kvart i vardagsrummet medan jag duschade, de slogs inte det minsta! Vilka raringar.
Herr B.o.B. vaknade vid 8.30, då hjälptes vi åt att göra i ordning våra arvsmassor för en dag i lekparken utan mig.

Själv stängde jag in mig på kontoret. Jag myste hela lördagen med mina artiklar och böcker. Njöt av de uppmuntrande texterna om migration, hedersrelaterat våld, integration och rasism tillsammans med en låda rester av kylskåpskall pastasallad.
Ända till 15.30 satt jag där inne. Jag slutade inte alls av trötthet eller huvudvärk, utan för att jag kände att jag hellre umgicks med familjen en stund.

Det ena barnet hade haft en sådan där charmig Nej-till-allt-dag, så där så att hon säger nej till allt, så länge det innebär att hon får sätta sig på tvären och lägga sig skrikande på golvet. Jag fick turen att uppleva det lite innan de somnade, man vill ju så gärna vara med när dessa demonstrationer av viljestyrka visar sig. Småbarnsåren går ju så snabbt förbi liksom.

Till kvällen åt jag några smörgåsar istället för middag. Det känns så busigt att äta rena kolhydrater, men det var ju ändå lördag och i barnens bråk över pyssel så kom jag mig inte för att äta middag. Dessutom innebar ju det att jag kunde hetsäta lite chips direkt efter: Hej lördagsmyyyzzz.

Eftersom kursen jag läser nu har ett så himla intressant upplägg så får jag turen att upprepa den här mysiga dagen imorgon igen, fast då blir det väl södagsmyyyzzzz istället *fniss*.

Nej, jag är inte bitter, bara lite jäkla ironisk över jäkla morgonpigga och trots/fas/bestämda barn och jäkla skitkurs.
God natt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.