Fortsätt till huvudinnehåll

Alla minuter räknas.

"Låt barnen ha tråkigt ibland."
"Barn behöver vara sysslolösa emellanåt."
"Det är bra för barn att lära sig ta det lugnt."
Det är säkert sant.
Men jag är lite kluven eftersom jag växt upp riktigt nära en person som tyckte det var rena döden att vara sysslolös, och gick genom uppväxten ständigt suckande:
"Jag har tråååååkigt."
Alltså det var jag.

I och med det vet jag hur tråååååkigt det är att vara barn och sysslolös, även på tiden före skärmar och kabel tv när man var utomhus och lekte.
Så jag vet också att tvingas ha tråkigt och sysselsätta sig själv, inte nödvändigtvis förändrar en personlighet, för barn har ju också sådana.
Samtidigt så är jag ju fortfarande gravt allergisk mot att vara sysslolös, och det ställer ju till det för en vuxen kropp som behöver vila emellanåt. Så kanske är det bra att börja öva den typen av personlighet tidigt.

Jag vet inte, jag har inte svaret.

Däremot vet jag att det är rena döden att som förälder lyssna på "Maaammmaaaa jag har trååååkigt" i timmar.
Nu var det ju inte helt enligt planerna att barnen skulle få feber, däremot var det planerat att deras förskola skulle vara stängt för planeringsdag idag. Det hade jag förberett genom ett besök på TGR, mer känd som en guldgruva för föräldrar till sysslolösa barn.
Paljetter, pärlor, piprensare, glittriga presentband, bokmärken, pennor, tejp, papper, stämplar. Massor med saker som går att använda i någon slags pysselhimmel, allt för en billig peng.
Så det gjorde vi.
Jag har det så sweet genom att ha barn som gillar att sitta i timmar och klippa och klistra.

Vi övade inte på att ha tråkigt idag.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.