Fortsätt till huvudinnehåll

Vem är du, vem är jag.

Jag vet inte riktigt hur jag tänkte innan pyret kom. Helt ärligt så tänkte jag väl inte så mycket alls. Men jag tror att jag någonstans trodde att man skulle känna sitt barn.
Kanske är det allt prat om hur samspelta man ska vara; mamma och barn, vilken koppling man ska känna, hur den lilla blir ens allt, som vilseledde mig bort från logiken.
Eller så är det biologin, dna, hur barnet är en faktisk, fysik del av en själv som lurades.
Men inte känner jag pyret, hon är ju en alldeles egen individ med egna idéer, planer och en egen vilja. En väldigt egen vilja. Jag håller fortfarande på att lära känna henne, precis som hon håller på att lära känna mig.  
Herr B.o.B. och jag har, om bara några veckor, hängt ihop i 16 år. Vi känner varandra, vi är samspelta, vi har en koppling och han är mitt allt. På något vis trodde jag nog att pyret liksom skulle flytta in i vår gemenskap och bli en del av den, som ett utökat oss.
Men nej.
Det var ju dumt tänkt.
Pyret håller ju på att lista ut vem hon är, så hur ska vi veta. Hon studsar runt här hemma på sitt egna lilla sätt, testar våra regler och vanor, och brakar in i våra gränser med full fart.
Det är en väldigt märklig känsla. Plötsligt bor det en främmande liten varelse här hemma, som inte alls gör som vi, som om vi skulle ha tagit en inneboende. 
Fast att bli mitt allt, det har hon blivit, även om jag inte har en aning om vem hon är.

Kommentarer

Anonym sa…
Alltså nu ska jag begå en synd, jag ska prata om nåt helt annat. Är det inte fantastiskt hur din blogg har en norsk tvist? Den 1:e september och den 31:e augusti..hahahahahahaha jag tror jag dör! Som sagt det är bra att va lättroad :D /MF
B.o.B. sa…
Åh! Haha! Bara lättroade språkpoliser uppskattar nog det där men eftersom jag är en sån så; det var ju väldigt roligt! / B.o.B.

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.