Fortsätt till huvudinnehåll

Björnen sover.

Det är fredag eftermiddag och pyret sover efter att ha hälsat på kaniner, ankor och getter (de senare skrämde skiten ur henne) och gungat sig fnittertokig.
Vi har överlevt första veckan av jä...tt...e  må...ng...a  tillsammans.
Ett mindre mirakel.
Eftersom vi båda är så vansinnigt rastlösa varelser, fast med rätt vida skillnader i intressen, så anar jag att det kommer halta lite i föräldraledigheten.
Trots illamående, tröttheten från helvetet och en eftersläpande förkylning så är jag redan jätte uttråkad. Jag ser projekt jag skulle kunna genomföra här hemma, men vet inte om jag orkar "låtsassysselsätta" mig, det vill säga göra saker bara för att ha något att göra. Det brukar nämligen inte bota min rastlöshet i grunden eftersom jag vet att det inte är någon substans i det jag gör.
Pyret verkar också uttråkad, allra minst tjurig. Jag tar promenader, träffar folk, går till lekparken, och ska väl ge upp och gå till öppna förskolan igen (blä), men känner att min uppfinningsrikedom inte räcker till för den där tornadon.
Vi får fortsätta jobba på saken.
Tills de är dags för nya tag konstaterar vi att föräldraledighetens svarta hål är stängt för helg. Wohoo!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.