Fortsätt till huvudinnehåll

Veckans spaningar

Definitionen av fattigpensionär tror jag skiljer sig lite mellan hur det beskrivs i Aftonbladet och i övriga livet:
Att behöva sälja två fastigheter, varav en utomlands, och ändå fortfarande äga en fastighet kanske inte är så illa. Eller så är jag lite färgad av mitt jobb där jag möter personer som verkligen inte har pengar, inte ens bundet i fastigheter de kan sälja.


På tal om pengar; hur man definierar "reaklipp" kanske också ser lite olika ut:
Några inlägg senare definierade samma sida en klänning för några hundralappar mer på en annan kunglighet för "exklusiv stil". Svårt att hänga med där.

Jag tänkte att det var just pengar som inte togs med i beräkningen i den här artikeln:

Jag läste också detta märkliga i Aftonbladet Sport:
Men egentligen, har man rätt att bli förbannad för att man tittar på när någon annan utövar en sport. För mig är det helt obegripligt. Bli besviken, okej, men förbannad? Nä, lite mer koll på sin känslor skulle kanske vara bra. 

Den här artikeln var väl inte alls oväntad, men ändå så sorglig:
Var det så många som inte tänkte på att pandemin och hemarbete skulle försvinna igen? Tar man beslut om att skaffa djur så lättvindigt? Hur har alla dessa djur det nu när tiden inte längre finns?

Jag beställde linser, de blev försenade med 15 dagar utöver den vecka det ungefär ska ta att leverera, men Lenson kan inte ens bjussa på snabbare leverans. 

Jag hade några dagars uppehåll från springandet när jag var i Malmö, men det verkar inte ha varit så dumt, för jag fick nytt rekord:

Nästa spaning ska bli när mensen dyker upp. Min kropp jobbar så förbaskat hårt för att få igång den att jag känner mig halvdöd. Men trots flera dagars värk, svettningar, illamående och huvudvärk så är den flera dagar sen.  

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde