Fortsätt till huvudinnehåll

17500 steg

Jag är så lycklig:
Om allt jag behöver för att bli en glad människa är att välja frukost och slippa städa undan efter den, borde jag inte alltid få ha det så?

Det behövdes en rejäl frukost för att orka med den här soliga dagen. Vi spenderade förmiddagen i Folkets park där vi började med ett besök på Reptilcenter. Kanske något högt inträde, som alltid, men jag hade glömt bort hur mycket det ändå fanns att titta på. 
Polarn är fast övertygad om att skaffa en ödla nu.
Pyret gillade mer alla sköldpaddor, och jag gillade aporna och fladdermössen.
Vi pratade lite med fåglarna innan vi beslöt oss för att vi var klara med besöket, då blev arvsmassorna skrämda av den här:
En förrymd kackerlacka som låg och sprattlade på rygg. Alla giftiga ormar, spindlar och ödlor var okej, men vid montern med kackerlackor blev de rädda att någon skulle rymma, och det hade en rackare gjort.

Efter en stunds klättrande, snurrande och hoppande i lekparken de ännu inte växt ur, strosade vi tillbaka till andra sidan staden. Arvsmassorna bestämde att gårdagens mat var så god att de ville gå till samma ställe och äta, jag protesterade inte eftersom de åt upp sin mat både igår och idag. Så imponerande.

Nästa stopp var Malmöhus slott med alla museer. Vi hann med Akvariet, Naturhistoriska, slottsvåningen och en utställning.
Vi avrundade dagen med att vila fötterna i en biosalong och skratta åt Minionerna.
Vi har också ägnat dagen åt att reflektera över hur många cyklister det är i Malmö, och hur få det är som har cykelhjälm, såväl vuxna som barn. Vi har därför applåderat när vi ser någon svischa förbi med hjälm på, om någon i Malmö undrar vad vi håller på med. Vi har tyvärr applåderat väldigt lite. Märkligt hur en sådan sak kan vara så olika mellan städer, känns ändå som att det är många fler i Stockholm som har hjälm. Vi måste undersöka saken vidare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la