Fortsätt till huvudinnehåll

SOL!

Det kändes helt omöjligt att inte spendera den här dagen ute. När solen äntligen tittar fram så känner jag mig helt svältfödd och vill inte missa en minut av sommarfeeling.

Vi började sommarkänslan med att plantera varsin kruka med tomat- och paprikafrön. Vi är kanske lite sent ute, men något ska vi säkert hinna få till innan sommaren är över.

Herr B.o.B. skulle spendera dagen med att coacha sina pyjamaslärjungar i pyjamastävling så vi var lämnade åt vårt öde här hemma. Men med en banankaka i ugnen ordnade vi en fikadejt i parken med arvsmassornas förkolekompis och hennes pappa. Man kunde ta av sig jackan där man satt med en kopp kaffe och babblade, medan arvsmassorna röjde runt. Underbart!

Självklart blev separationsångesten allt för stor hos de korta personerna i dagens sällskap, så vi fick avsluta lekträffen i etapper. Efter lek i parken hälsade de på djuren, sen följde kompisen med hem till oss för att leka, sen fick vi säga att det var dags att avsluta ett antal gånger, sen få ut dem från min garderob där de gömde sig (skönt att jag har ordning till och med där inne, när bekanta nu plötsligt ska plocka ut sitt barn ur den), sen lova en ny träff snart, för att till sist lyckas säga hej då.

När vårt sällskap för dagen gått, gick vi också, fast för att handla det obligatoriska lördagsgodiset och vad som behövdes för att göra pizza. Arvsmassorna kunde hjälpa till att göra middagen och vips fick vi lite tid till att gå. Sen kunde vi avsluta med filmkväll.

Imorgon är jag sugen på att vara ute hela dagen, frågan är bara vad vi ska hitta på som håller arvsmassornas, och vårt, intresse uppe, samtidigt som det inte är löjligt dyrt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.