Fortsätt till huvudinnehåll

Som igår.

Katter är katter som är katter.
Jag satt och jobbade lite hemifrån idag, fast nu är det ju mer tillbaka till att försöka jobba, som att försöka jobba samtidigt som man är hemma med barn. En katt var konstant i knät eller stod och buffade mig på armen, de var dock hyggliga och turades om. Som att ett barn ständigt behöver något så snart man försöker skriva en endaste rad.
Men det är ju en typisk katt/barn grej. Så har det ju varit med alla katter, så är det för alla andra crazycatladies jag känner också. Katter, precis som barn, känner lukten av brist på uppmärksamhet så snart du engagerar dig i något annat och ser därför till att få all din fokus. Det gäller även om de egentligen ligger och sover i solskenet.
Nu ska jag vänja mig vid att åter ha det så här hemma.

För kom inte och säg att man kan flytta på dem. Herregud, man flyttar inte på en katt som vill ha sällskap. Precis som det är till att vänja sig igen vid att sova i rätt märkliga ställningar för att en katt ockuperat en del av din sovplats (nu är det alltså två barn och en katt på mina 90 centimetrar av sängen). För är man crazycatlady så förstår man mycket väl vad jag menar med att man liksom går väldigt långt i sina försök att placera sig runt katten för att inte störa den i sömnen mitt i natten. 

Man flyttar inte på en katt som vill ha sällskap. 
Man gör't bara inte.
Då är man inte en äkta crazycatlady. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la