Fortsätt till huvudinnehåll

När det har gått bra.

Kontrasterna när man ena dagen går förbi döda människor på en gata, för att nästa dag sitta och äta lunch med barnen som roar varandra med att en sjunger Pippi Långstrump och den andre "spelar" musiken genom att göra bubblor i drickan. Den.

Vi har planterat vårblommor och haft lekträff med mammakompisen. Vi har haft en vanlig lördag. Som man ska.

Det som skiljer sig är att jag är extra trött för att jag har sovit dåligt och drömt konstiga drömmar hela natten.
Det som skiljer sig är att hatet där ute växer. De av oss som inte vill hata, de av oss som är övertygade om att hat föder mer hat, möts av hån om att vara naiva och självgoda. När kan det vara fel att fokusera på det goda, att inte vilja tro att ilska, hat och det onda är det rätta. Vi säger ju egentligen samma saker: att hata och vilja skada är fel och att förlora någon nära så oväntat och meningslöst måste vara fruktansvärt och vi lider alla med dem. Nyheten om att en ensam elvaåring på väg hem från skolan var ett av offren är så plågsamt att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Då väljer jag att förstå skillnaden mellan att fördöma vad som har hänt och att ge efter för oreglerat och missriktat hat.

Jag planterar blommor, skrattar åt barnen som fånar sig och kramar fina människor. Samtidigt som känner mig tacksam för att jag såg så lite, att jag var med om så lite, att jag mår bra. Jag fokuserar på all omtanke och värme som visats mot medmänniskor och offer. Jag fokuserar på hur fina vi kan vara mot varandra, de flesta av oss.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde

Resande lätt

Så följde vi med herr B.o.B. på semester. Jag visste att vi skulle till Spanien, och att vi skulle till två ställen, men inte riktigt säker på i vilken ordning eftersom jag inte alls varit involverad i planeringen. Det var hit vi skulle först: Fast vi kom nästan inte hit alls.  Herr B.o.B. sa att vi skulle vara på flygplatsen en timme innan planet gick, vilket var klockan 5. För att ta oss dit skulle vi alltså ta nattbuss och sedan Arlandaexpress, vi skulle åka redan klockan 3.05 för att ha marginal.  När vi mitt i natten väntar på bussen läser herr B.o.B. att det nog var så att man behövde checka in 2 timmar innan, om en timme alltså.  Ingen taxi fanns vid taxistoppet och en Uber skulle dyka upp först efter 30 minuter.  Till sist åkte en taxi förbi, mitt i natten. Vi hann till Arlanda med 15 minuter marginal. Polarn var övertygad om att hon inte skulle tycka om att flyga, det var hon för fem år sedan också när vi flög senast. Precis som då tyckte hon sedan att start och la