Fortsätt till huvudinnehåll

Obekvämt.

Så var det dags att säga tack och bock till större delen av praktikplatsen. Handledaren hade sagt att hon anmält hos administratören och skickat ut mejl till avdelningen om avskedsfika. Redan då bävade jag.

Så hörde jag hur de mumlade i korridoren när eftermiddagsfikat närmade sig och hur mina två handledare tasslade och sprang mellan rummen. När jag sist av alla drog mig ut till fikarummet var ett långbord uppdukat med tårtor, alla satt och log, det blev blombukett och tal.

Jag pallar inte sånt där.
Det är hundra gånger lättare att ställa sig upp och hålla i en presentation än att sitta där och bara ta emot. Jag vill bara krypa under bordet. Som tur var hamnade jag bredvid en tjej som fattade, vi pratade resten av fikat om hur socialt handikappade vi var i diverse situationer.

Jag hade köpt små presenter till handledarna, de smög jag ner på deras skrivbord när de var på lunch. För även fast jag ville visa min uppskattning och säga tack så tycker jag att det är vansinnigt obekvämt att ta emot deras kramar och tack tillbaka. Komplimanger, uppskattning och uppmärksamhet är väldigt trevligt att ge men jag gillar inte alls att ta emot.
Jag borde jobba på det antar jag.

Nu packar jag för att avsluta mina två sista dagar med några från praktiken och hoppas att jag slipper hamna i fokus som mer än "Hej, jag är student från Socialhögskolan." Det är som en roll, den kan jag ta, den har jag fått stå i centrum och presentera för stora grupper i många veckor nu. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde