Fortsätt till huvudinnehåll

Instruktion saknas.

Jag kom hem och skulle mellanlanda med lite frukost och läsa tråkig bok efter att jag hade lämnat barnen, men innan jag skulle iväg och lyssna på tråkig föreläsning.
Klockan var 7.30.
På typ tredje trappsteget i trapphuset låg en hoprullad sån här.
Jag tänkte: "Näääääää??"
för så naiv är jag.
Sen tog jag försiktigt upp den och upptäckte att längst ner i påsen låg ett vitt pulver, typ som en matsked bakpulver.
Jag tänkte: "Näääääää??"
för jag är SÅ naiv.
Sen tänkte jag:
"Jo, fan, vad ska det annars vara?" för liksom, hur många råkar tappa en liten hopknölad påse med en matsked bakpulver i ett trapphus?
Men vad gör man då? Jag har liksom aldrig behövt rådfråga min kunskapsbank om hur man agerar när man hittar vad man misstänker är knark i ens trapphus. Det var inget de tog upp under våra juridik kurser. 
Jag ville inte ha med det att göra, men jag ville ju inte bara lämna det där och låtsas som ingenting, tänk om någon unge får tag i det. Men ringer man polisen typ? Hur stor chans är det att de kan komma snabbt och enkelt och ta hand om det? Och tänk om det ÄR bakpulver.
Så jag ringde bostadsbolaget, för de har väktarbolag på plats.
Det blev ju ett lite märkligt samtal om att det ser ut som att det ligger en påse knark i vårt trapphus. Men jo, hon skulle ringa väktarna. 
Påsen var borta när jag gick ett par timmar senare, om det var ägaren eller väktarna som tagit den får jag väl aldrig veta. Eller om det var bakpulver eller något annat.
Spännande liv man lever.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.