Fortsätt till huvudinnehåll

Aldrig för tidigt.

Det finns skrämmande statistik över hur liten chansen är att barn börjar på högskola om föräldrarna inte har gått på högskola.
Så Pyret fick följa med mamma på föreläsning i aulan idag. Dessutom är det väl aldrig för tidigt att lära sig tänka kritiskt kring forskning.

Skämt åsido.
Det verkar vara dags för en ny omgång vab. Oh Yes.  
Jag ligger redan efter i läsning på grund av livet med småbarn och kunde därför omöjligt missa även en föreläsning. 
Frostböcker, pennor, kritor, bokstavskex, russin och en festis hjälpte till att hålla henne sysselsatt. Att sitta bredvid, och leka i trapporna på rasten, med hennes stora kärlek hjälpte lite till. 
Hon skötte sig så himla mycket bättre än jag hade vågat hoppas på, antalet gånger hon sa saker med lite för hög röst (alla hörde), antalet gånger hon ritade som om hon fått ett epileptiskt anfall och antalet gånger hon gnällde om att hon ville gå höll sig till en fullt hanterbar nivå.

Själv uppfattade jag faktiskt det mesta av föreläsningen, mer än om jag bara försökt läsa om saken, vilket jag ska försöka hinna med någon gång under kursen.
"Men ska du plugga på högskola med två så små barn??"
"Varför skulle det vara ett problem..?"
Ha. Haha. Hahahahahaha.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.