Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmal.

Min plan, dröm, ambition och önskan är att göra mina barn till riktiga bokmalar. Jag tycker att det är värdefullt, viktigt och så fantastiskt roligt att läsa. Därför låter jag dem få böcker de vill ha och pekar på alla dagar i veckan, jag försöker uppbåda entusiasm och glädje vid val av kvällens gonattsaga (även när samma bok väljs för hundraelfte gången) och att låta bli att få psykbryt när sagan avbryts en gång i sekunden eller akompanjeras av sång från ointresserat syskon.
Så jag kunde inte bli annat än nöjd när barnens avdelning på förskolan började med bokpåse och idag var det Pyrets tur. Hon får välja ut sin favoritbok att läsa hemma, ta med den till förskolan i bokpåsen, så visas den upp på en speciell plats och läses för alla.
Hon bar så stolt påsen hela vägen.

Boken hon valde att ta med var den senaste och nyaste favoriten, som hon fick när vi storhandlade förra veckan; Bamse och Billy Boy.

Nu hoppas jag att det blir en riktigt höjdpunkt i upplevelser att få visa upp sin bok och få den uppläst i skolan så att intresset för böcker boostas ännu lite mer.

Själv sitter jag och drömmer om att bli frisk. Helgen skulle inte bara ha varit besök på ett dop utan jag hade planer på att införliva min bokhylledröm. Alla planer gick i stöpet.

Grunden, förebilden, visionen är den här:
Fast med en tv-bänk i ena änden och vägghylla med låg hylla under i andra änden och däremellan hyllor. Istället för skrivbord kommer det stå ett matbord framför, vilket brukar agera som mitt skrivbord.
Jag menar, jag lever ganska mycket med mina böcker och mitt "skrivbord" och kommer göra det några år till, jag förtjänar en schysst arbetsplats. 

Möjligen finns en annan inrednings dröm på lur också. Möjligen. Men jag är tveksam till om hushållet kommer låta den genomföras och jag behöver hushållet för att genomföra den.

Men först ska jag bli frisk. Att gå med långsam treåring till förskolan och tillbaka tog nästan död på mig, så jag tror att jag börjar med att bli frisk. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.