Fortsätt till huvudinnehåll

När får man ge upp litegrann?

Polarn tassade in klockan 4.17 och ville "sova mamma". Varm som en kamin låg hon sedan och vred sig hitan och ditan till klockan 5.30. Jag tänkte gå upp klockan 6.00.

Pigg som en mört efter en rejäl röjarskiva märkte jag av små tecken av att vara lite sliten. Som att jag försökte äta kaffet med skeden till gröt skålen. Som att jag bad Polarn att borsta dammsugaren istället för tänderna. Som att jag satte upp håret i tofs utan att ha en snodd.

Huvudvärken och rethostan som tilltog utmed dagen kändes därför enbart som en bonus. Speciellt när man sitter på en workshop för att lära sig ett dataprogram för att koda statistik. Om inte 20 - någontingarna utan barn och med sömn hänger med, hur ska jag då ha en chans?

Dagen rent plugg mässigt blev ännu en jag-tar-tag-i-det-absolut-mest-akuta-och-hamnar-efter-i-läsanvisningarna-med-några-kapitel-till. Jag tänkte att det skulle hjälpa stressymtomen lite.
Det gjorde det. Magkatarren är tillbaka.

Pyret ville dra sitt strå till stacken och kompade middagen med en tilltagande feber. Säkert för att vi just hade ringt förskolan och meddelat att hon skulle återvända imorgon.

Jag ägnade kvällen åt att analysera en forskningsartikel till morgondagens gruppuppgift men la ner projektet innan det var klart eftersom jag läste på fel sida två gånger på raken och skrev på fel fråga.

Nu ska jag gosa ner mig i sängen i fem minuter innan jag är säker på att rethostan kommer tvinga mig till en av flera nätter där jag ska "sova" sittande, i ett försök att få i alla fall någon minuts sömn här och där.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.