Fortsätt till huvudinnehåll

Vila banne mig!

Vi hade någon slags förhoppning om att gårdagens nattsudd, till följd av det sena läkarbesöket, skulle resultera i något av en sovmorgon. Polarn däckade ju vid nio och Pyret var som en cheerleader på koffeinkick av lättnad efter att ha träffat doktorn, som gav henne en Bamse-stickers Oh My God, så hon slocknade först halv tio eller något sånt.
Jodå, lite sovmorgon blev det väl, de satte igång sådär en timme senare än vanligt.
Yey. 

Så idag var alla lite trötta och griniga och därför var dagens aktiviteter på låg nivå. Vi storhandlade, övade på att socialisera avkommorna del 1 genom att äta lunch på Subway, lekte i parken, övade på att socialisera avkommorna del 2 genom att äta middag på O'Learys och övade på att vara utan blöja.

Den här sommaren har för övrigt handlat mycket om att försöka socialisera avkommorna genom att äta ute. Det är svettigt på en sådan nivå att det kompenserar för bristen av värmebölja. Fast vi tänker att om vi inte utsätter oss, och dem, för sådana saker så kommer de heller aldrig gå från tjuriga hopptossor till hyfsat väluppfostrade. Så vi sitter där och leker bläckfiskar och försöker få i dem något av den barnportion de delar på.

Potträningen går ganska bra, idag var det premiär för att kissa i buskarna. Vi gav oss ut till lekparken i byxa/trosor med extra byxor i vagnen och såg plötsligt att Pyret gjorde sin kissnödig-dans. Det ska vara en första gång för allt så vi gav oss in i buskarna, jag höll i famnen och vi fick ett lyckat resultat. Hon protesterade inte ens över situationen, hon som tokvägrar vanlig toalett vare sig den är med barnsits, utan barnsits eller en sådan där liten barntoalett. Eller vi har ju fått henne att sitta på respektive variant, en gång... Det är väl det man behöver sega hemmadagar till, öva på att vara utan blöja.

Jag var också seg idag. Planerna för att träna på kvällen fick stå tillbaka för planerna att dricka kaffe och äta godis. Det är ju semester liksom. Fast jag jobbar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.