Fortsätt till huvudinnehåll

Mors lilla Olle.

Det sades att dagen skulle bringa solsken så vi drog på oss regnkläder och åkte till skogen.  Någon. Förbaskad. Dag. Den. Här. Sommaren. Ska. Spenderas. I. Naturen.
Efter en lunch på värdshuset (ja, det var stora protest-fabriken hemma hela morgonen så det hanns inte packas någon picknick) så gav vi oss in på ett av spåren. 10 steg in i promenaden skulle båda barnen stå och leka med varsin sten. 20 steg senare skulle de leta efter kaninen som skuttat in bland snåren. 30 steg tog det väl innan Polarn fick utbrott över att behöva gå, för slöfocken ville självklart helst bli buren. Pyret fick ett lika stort utbrott 10 steg senare och började resolut gå tillbaka.
Vi ledsnade på allt skrik och bråk, satte dem i varsin blåbärs dunge och sa: Ät.
Och åt gjorde de. Jisses. Polarn var helt salig över insikten att naturen gick att äta och ville knappt sluta. Senare försökte hon äta blad så det kanske inte var så smart att visa henne det där.
De käkade säkert såväl blåbär som bärfisar, spindlar och kvistar, de riskerar väl att få mask, salmonella och cancer men jag känner att de kan få slippa vara moderna stadsbarn ibland. Det kan ju hända att de kan överleva att äta blåbär som inte hunnit sköljas, vad än alla larmrapporter säger.

  
Efter mutan gick de några steg till innan protesterna återkom varpå de belägrade vagnen och slocknade. 
Så klart.
Herr B.o.B. och jag fick därmed åter igen en tyst långpromenad på egen hand, som vi avbröt för att plocka lite blåbär. Skogen fullkomligt drunknade i blåbär så en spontan, kort djupdykning bland buskarna resulterade i två fyllda snacksburkar. Det resulterade också i en drös myggbett och mången närkontakt med spindlar, men fasiken vad lätt det är att bli lätt besatt när man väl börjar plocka.
Ungarna blev dessutom överlyckliga över att bli serverade blåbär till efterrätt när de senare fått i sig middagen. 

Trots att det bara rörde sig om några meter för ungarnas del så blev det rätt lyckad dag i skogen. 

I övriga nyheter kan vi rapportera att Pyret bara har använt blöja när hon sov idag. Annars gick hon på pottan, toalett med barnsits och vanlig toalett (värdshuset), hon sa till och med att hon inte ville ha blöja utan trosor. Från att de föds är det där med kiss och bajs plötsligt bland det vikigaste i ens liv. Det låter ju lite tragiskt.

Polarn har allt mer börjat anammat Pyrets något envisa drag, jäklar vad hon protesterar när hon inte får sin vilja igenom. Det är en liten syster med stor vilja det där och hon börjar ge både oss och sin syster rejäla matcher på dagarna. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.