Fortsätt till huvudinnehåll

Ibland ska man ha lite tur.

Igår gav vi oss in till storstaden med siktet inställt på ännu en runda på Skansen. När vi kom till Slussen och såg kön till färjan ringla sig över hela kajen så fortsatte vi att gå. 


Imorse hade vi en bra matchtid efter frukosten och en väderprognos som pekade på uppehåll under bältet när kastade vi oss iväg för ett nytt försök.
Dimman lättade och avslöjade en sol när vi gav oss iväg, det var ju ett gott omen, och dagen blev riktigt lyckad.

Mycket riktigt, det var ett bättre läge för att åka färja idag.

Skansen var ju inte heller direkt välfylld, det fanns flera lediga kassor vid entrén där de rånade oss på biljettpriset.

När vi började knata runt stod det några tjejer och frågade om barnen ville prova på dåtidens lekar. Helt allena fick tjejerna prova att kasta kula, leka med jojo och Pyret provade styltor.

Nästa anhalt blev Sollidenscenen där de höll på att repetera inför Barnens Allsång. Vi tog plats, med en handfull andra familjer, på första parkett och lyssnade på Dolly style. Pyret var en utmärkt publik, hon lös som en egen stjärna och hoppade konstant i stolen med ett gigantiskt leende över hela fejan. Mammas leende var aningens mer ansträngt när de skulle repetera själva allsångs delen och hon fick en mikrofon upptryckt i ansiktet, men det där med att bli offentligt förödmjukad är ju något man har börjat vänja sig vid sedan föräldraskapet började. 


Pyret är inte lika skygg, hon undrade när det var hennes tur att gå upp på scenen.

När det var dags för att åka Skansentåget kunde vi välja och vraka bland platser, likaså när det var dags för utfodring. 
Vi såg en drös med djur utan att behöva leta efter en ledig plats, Pyret kunde åka rutschkanan på lill-skansen hur många gånger som helst eftersom det bara var en handfull andra barn där. 

Jag antar att alla hade räknat med kasst väder idag och därför valt bort utomhusaktiviteter, för på vägen hem såg det ut att vara smockfullt vid Nordiska museet. Vi fick dock inte en droppe regn på oss mellan klockan 10 och 16 och det har ju knappt hänt på hela den här sommaren. Så vi hade för en gångs skull tur. Tur med vädret, tur med lite folk, tur med tajming och tur med att ungarna höll ett hyfsat humör genom dagen. Jag räknar kallt med att det var vår enda turdag den här semestern för att slippa bli besviken.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.