Fortsätt till huvudinnehåll

Pyret har en aj.

För en vecka sen fick Pyret ett skavsår på lilltån, en lite blåsa som sprack, torkade och verkade läka som den skulle. Sen blev det ett litet sår. Efter en heldag på Kålmården gnällde hon lite om skorna, vilket vi tänkte inte var så märkligt, för att knata runt en massa i den där värmen är plågsamt för alla fötter liksom.
Igår sa hon att det gjorde aj i foten och vi såg att tån hade blivit röd, varm och att en rodnad börjat sprida sig över foten.
Det tog en minut hos en doktor på närakuten för att fastställa det vi redan visste; såret hade blivit infekterat.
En penicillinkur och spritomslag är ordinerat.

Pyret tyckte först att det var läskigt att gå till doktorn, eftersom hon kopplar det till "Vem-böckerna" där nalle går till doktorn och måste operera bort blindtarmen. Sen tyckte hon att det skulle bli lite spännande och hon började tjata om att gå till doktorn. Väl på vårdcentralen var hon exceptionellt duktig och modig, ända tills doktorn ropade upp oss. Det en minut långa besöket präglades av maaahhammaahhh och ett klängande som skulle gjort en koala avundsjuk. Men efter att ha fått välja en ballong från affären, som utlovat när besöket var avklarat, så var hon stolt som attan över att ha varit hos doktorn.

Nu ska vi bara lyckas få i henne det där penicillinet i många dagar till.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.