Fortsätt till huvudinnehåll

Orka.

Heldagar med barnen i helgen.
Alltså. Herre. Min. Jädra. Jeeesus.
Var får de all energi ifrån!? Var!?
De får ju inte ens socker!
På något Harry Potter magiskt sätt lyckas de vara överallt, samtidigt, på alla sätt och vis med en outtröttlig förmåga att låta, konstant. Människor klagar över de där leksakerna som låter för att de är jobbiga att lyssna på. Äh! Sådana låter som valsång i jämförelse med mina arvsmassor.

Nu har ju Polarn inte helt lämnat sin mammighet än, förhandlingar om andra armars lämplighet för bärkraft, handhållning och kramar pågår för fullt men låsningarna är lika starka som i nuvarande riksdagen. Hon har också hamnat i den där perioden när hon vägrar sitta i vagn, antingen ska hon öva de korta stubbarna till ben eller så vill hon se marken från högt ovan. Ett plus det andra blir alltså att jag får gå och hålla det där korta fyllot i handen och ha sönder nästan alla muskler i hela kroppen, eller gå runt och bära på henne och ha sönder de muskler som blev över.
Yey!
Stackars Pyret ville hjälpa till genom att hålla Polarn i handen på dagens promenad men blev tok-dissad. Det gjorde henne lite ledsen. Så vi försökte verkligen att få Polarn att gilla idén men fick ge upp eftersom hon tände sin mikromillimeter långa stubin och fick ett utbrott. Det tionde den timmen.

Inte sover de dsgtid heller.
Polarn slocknar väl till någon kort stund men Pyret sover inte alls de dagar hon är ledig, oavsett hur mycket vi aktiverar henne. Vilket får oss att ytterst naivt, varenda gång, tänka att de kommer somna tidigt. De somnar exakt samma tid oavsett om de har sovit under dagen eller inte. Den enda skillnaden blir att de är fasiken så mycket tjurigare de sista två-tre timmarna. Vi också, eftersom vi var eviga gång bygger upp en fantasi om tidig kvällsfika och sitter i över en timme och väntar på att de ska bli trötta någon gång.

Fast det är ju skönt att få helg. Så att man får vila upp sig menar jag. I motsats till att sitta och prata om Marx, fika, äta lunch, snacka skit och ha lite tentaångest hela dagarna. Jodåsatte.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.