Fortsätt till huvudinnehåll

Gasen i botten.

Vi har tenta i kursen den 29:e.

Kursen som har haft föreläsningar som inte förklarat litteraturen särskilt väl.
Kursen som har har haft inställda seminarium, eller seminarium som behandlar 1-2 frågor av sisådär 200 sidor kurslitteratur.
Kursen som har tre kurser i en.
Kursen som vill att vi läser valda delar av ca 1000 sidor men inte talar om vilka valda delar.

Vi känner oss lite stressade, vi som bildat plugg-grupp. Vi känner att vi har läst, gått på alla föreläsningar, antecknat, gjort alla uppgifter, gått på de seminarium vi fått och diskuterat. Vi känner dock inte att vi har koll på alla teoretiker och alla dess teorier. Så nu är det bestämt att vi sitter med alla böcker, alla vardagar fram till tentan, från klockan 8.00 till minst 17.00 och lär oss själva, och varandra, det här. Det kommer bli körigt. Men jag är otroligt tacksam för att jag har hittat andra pluggisar, såna som inte tar första bästa ursäkt för att dra från plugget utan istället vill plugga mer. Det känns nödvändigt för att klara det här.

Så om ni undrar vad jag gör så kan ni ju roa er med att gå in på Wikipedia och läsa på om Durkheim, Marx, Weber, Bourdieu och andra gubbar och sen toppa det med Postmodernistiska och Feministiska teorier. Vi ses på andra sidan om det blir lite tyst här.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.