Fortsätt till huvudinnehåll

Pratglad.

Ingen kan väl påstå att pyret är den tystlåtna typen. Hon har länge haft många olika ljud, läten och oväsen för sig.
Som alla andra päron har vi spetsat öronen för att höra mamma (helst) eller pappa (det duger väl) och visst har det kommit mmmammma när hon är upprörd (det vill säga ofta). Papapapa drar hon också till med här och där. Men det är oklart om den lilla damen kopplar vem hon faktiskt ropar på.
Något hon kopplat en tid nu är att kisse är den där pipiga hårbollen hon jagar runt vår paradvåning. Titta nu kommer kissen! och pyret börjar fara runt med huvudet som en speedad uggla för att se var hon är. Ett tsssde-liknande ljud har hörts när katten dykt upp i synfältet.
Men. Igår var det en kisse i reklamen på tv. Pyret tittade, sken upp som en sol, vände sig om, tittade på mig och sa kristallklart: Tissssde!
Stoltheten vet inga gränser.
Samtidigt som vi snällt får erkänna vem som är mest intressant, och därför innehar högst status, i vårt hushåll.

Kommentarer

Anonym sa…
Gullunge! Det är så härligt när de börjar prata. Kram! /JL

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.