Fortsätt till huvudinnehåll

Mobbing är mobbing är mobbing.

Vi måste väl prata Lundsberg.
På fullaste allvar står föräldrar och uttalar sig om att det är orättvist att barnen blir av med sin skola, att det är kollektiv bestraffning från Skolstyrelsen.
Men snälla nån.
Om jag som förälder får höra att flertalet elever på den skola där mitt barn bor blir utsatta för kränkningar som är... ...vidriga, så skulle jag inte vilja att mitt barn bor kvar där. Att skolstyrelsen efter alla anmälningar och utredningar väljer att stänga skolan är inte att bestraffa eleverna, det är att försöka skydda dem.
Men då säger man att mitt barn har minsann aldrig sett, hört eller berättat om några sådana grova kränkningar. Jo visst, för att A) Ditt barn är unikt på så sätt att det berättar allt för dig och B) Hela beskrivningen handlar om att ingen elev får prata om "nollningen".
Men buhu, mitt barn kommer få lov att byta till en annan skola. Som alla de barn som gick på någon av de friskolor som hastigt och lustigt stängde?
Men även om kommunen är skyldig att ge mitt barn en plats på en skola så är det ju inte bara att säga att nu ska mitt barn börja här. Nej, som i vanliga gymnasievalet så får man hoppas att barnet får gå på den skolan den vill gå på, men alla barn får inte som de vill.
Sen är det ju jättetråkigt och oacceptabelt det som vissa barn råkat ut för, men det händer ju inte alla barn, så varför ska mitt barn förlora sin plats? För att det som vissa barn har råkat ut för är oacceptabelt och då ska de vuxna i samhället visa med all tydlighet att solidaritet mot utsatta är regel och om man inte kan få det beteendet att upphöra så tar man i från tårna och säger STOPP. Att säga Men i någon mening som rör att barn farit illa är att visa att det egentligen inte är så farligt, inte så allvarligt, inte så oacceptabelt.
Och för att man inte vill ha sitt barn på en skola där den attityden florerar och risken för att barn blir utsatta för sådana kraftiga kränkningar är överhängande, trots flera års försök att stoppa det.
Det är tråkigt att en skola fått stänga och barn behöver byta skola, det är inte det minsta tråkigt att en skola med så allvarliga brister och problem stängs ned. Skolstyrelsen bestraffar inte, de skyddar och agerar för barnens bästa. För i vilken annan situation avlägsnar man inte barn som blev bränt med ett strykjärn av sina "kamrater" i sitt hem.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.