Fortsätt till huvudinnehåll

Tid är gratis.

Tidigare år har arvsmassorna fått olika pryl-adventkalendrar, sådana med Lego till exempel. De är väldans uppskattade, men alla dessa små, små prylar börjar driva mig till vansinne. Dessutom är det något obekvämt med det vill-ha-mer beteende som december och julen framkallar hos arvsmassorna. Så när mamma frågade om de skulle köpa sådana kalendrar i år tackade jag nej.

Lite senare såg jag ett inlägg på Hej hej vardag som lät mer lockande; att göra en aktivitetskalender. Jag plockade fram den kalender som mamma broderade för flera år sedan och skrev ihop 24 aktiviteter att göra tillsammans. Lite större till helger, lite enklare och mindre tidskrävande till vardagar.


Lite pill var det att få fast de små lapparna.

Dagens aktivitet var att färglägga tillsammans. Jag satte alarm på 20 minuter och var beredd på att arvsmassorna skulle slå bakut över att inte få göra klart. Men de var helt med på att avsluta när klockan ringde. Julefriden börjar tidigt i år.


Vi har också lekt frisör och spelat spel, och det väntar några mer avancerade aktiviteter, liksom mer juliga.

Jag tror faktiskt att det är mer uppskattat än en Legokalender. Dessutom går det att kombinera med Pyrets vilja att läsa allt; Polarn pillar fram lappen, Pyret läser, så blir det en gemensam aktivitet från början till slut. Riktigt härligt, det känns som en potentiell tradition.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.