Fortsätt till huvudinnehåll

Ready, steady, go.

Det brukar alltid ta lite tid att få lust till pluggandet i början av en termin. Värst är det på höstterminen så klart, när jag varit borta från det ett tag, men det finns där i starten av vårterminen också. Tekniskt sett borde det ju inte vara så, eftersom vårterminen börjar dagen efter höstterminen slutar. Det borde ju vara svårt att känna att något börjar när det nästan inte slutat, men psykologiskt är jag väl medveten om att det är terminsstart.
Den här terminen har det varit extra svårt. Mest har jag skyllt på kursernas innehåll, sen en del på att läsa två kurser parallellt och lite på den eviga fysiska tröttheten. 

Men nu har plugg-lusten infunnit sig. Först lite smygande i slutet av förr-förra veckan, sen växte det. När jag kunde påbörja hemtentan idag förstod jag varför det tagit tid; jag har haft för lite konkret att ta tag i. Nu har jag specifika frågeställningar att bearbeta, material att leta igenom, och det där detektivarbetet med att hitta saker som hör ihop. Det gillar jag. Inte vet jag om jag tolkat frågorna rätt eller får till bra svar, men jag har något specifikt att jobba på, och det är den hemliga ingrediensen till min studiemotivation. För det har varit allt för lite av sådant i de här kurserna.

Nu är jag vimmelkantig och helt slut av alla timnar framför datorn, men ser i alla fall fram emot morgondagen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.