Fortsätt till huvudinnehåll

Fun in the sun.

Vi blev väckta av en entusiastisk Pyret som med sina "nya" skridskor i handen frågade om vi kunde gå upp och äta frukost.
Fördelen är att arvsmassorna uppnått stadiet att de på helgerna kan gå ut i köket och plocka fram delar av frukosten medan vi ligger kvar i sängen och försöker vakna. 
Ungefär tre sekunder efter att frukost var intagen kom frågan om när vi kunde åka och prova skridskorna. 
Med en blick ut på himlen blev svaret "Så snart vi kan."
Helt fantastiskt väder.

Pyret var också helt fantastisk. Hon uppvisade ett aldrig tidigare visat tålamod. Förutom ett tio minuters försök på sådana där träningsskridskor med två blad när hon var tre, hade damen inte stått på ett par skridskor, men var idag villig att prova på utan att jag ens höll i henne. Hela tiden med ett leende på läpparna och en vilja att försöka igen. Dessutom hade hon riktigt skön balans, hon kunde till och med ta sig upp utan hjälp när hon ramlade.

Polarn var dock fortfarande på sitt humör och ledsnade rätt fort, till Pyrets stora besvikelse. Hon ville verkligen, verkligen inte sluta åka. Vi fick lova att åka tillbaka nästa helg och hoppas att Polarn är tillbaka i sitt vanliga humör då. 
Men det var fantastiskt att få se Pyret så entusiastisk och engagerad. Jag blev så himla stolt över henne. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.