Fortsätt till huvudinnehåll

Sötnöten.

När jag hämtade Pyret idag var barnen mitt i en fruktstund ute på gården. Medan jag står och pratar med en fröken om barnens dag ser jag att Pyret står med en av minstingarna på hennes avdelning. Det är en förskola med två avdelningar, som har mycket av dagen tillsammans, och avdelningarna har blandade åldrar, alltså inga uppdelade små- och storbarns grupper (toppen!). Några sekunder senare kommer de två hand i hand och Pyret berättar att:

Minstingen fick sista biten på Pyrets banan för Pyret hade frågat och då sa minstingen ja och Pyret ville vara snäll och minstingen tyckte det var gott och man ska vara snäll mot andra.

Minstingen står med ett stort leende på läpparna, klappar sig på magen och säger:
Mmmmmm.

Sen kramas de hejdå.

Alltså, halva jag dog söthetsdöden och halva jag undrade: varför kan de inte vara så hela tiden, även mot exempelvis syskon?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.