Fortsätt till huvudinnehåll

Varsågod börja.

Dags att börja fippla med stickor igen.
Dagens test var negativt.
Nu är det omgångens sista embryo som ska in någon gång nästa vecka.
Jag får lite panik.
Om det här inte fäster så ska det till en ny äggplockning, jag kan nog inte förklara hur mycket jag inte vill göra det.
Men jag kommer göra det, om det krävs, precis som att jag kommer göra så många insättningar som vi får.
Om det blir lika goda resultat på äggplockningen varje gång så kan vi få till en 15 embryon.
Känns ju som att något borde fästa.
Men om det inte gör det då?
Hur kommer vi må efter 15 försök, utan resultat?
Eller om följande äggplockningar blir dåliga, vi kanske bara får fram 2 embryon till.

"Tänk inte på det nu."
"Klart något kommer lyckas."
"Ta inte ut något i förskott."
"Tänk positivt."
Jag vet att det är välmening bakom alla fraser, men jag kräks på dom ändå.
Precis som jag kräktes på alla käcka tips innan utredningen, när alla skulle hjälpa oss att bli gravida.
Vilket var varför en liten del av mig blev rätt nöjd när vi fick resultatet på utredningen och jag kunde be alla med käcka tips att dra ditt pepparn växer.
För alla tips är också välmenande, men betyder, om ni tänker efter, "det är ert eget fel att det inte blir några barn vet ni", och oron man har att det inte kommer gå vägen bara borstas undan.
Med facit i hand fanns det inget vi hade kunnat göra, och inga av de tipsen och goda råden vi fick hade hjälpt. Jag hade kunnat slappna av tills jag var en skål av jello, det hade ändå inte blivit några barn.
Alla uppmuntrande fraser under den här processen undanbedes av den enkla anledningen att det finns en möjlig framtid där vi gjort 15 i sättningar och fortfarande står barnlösa, och än mer sargade.
Och jag är i min fulla rätt att vara orolig för en sån framtid.
Redan nu.
Inför insättning nr 5, och sista emryot i första av 3 försök.

Men ja, ni får gasta "vad var det jag sa" tills ni får syrebrist om det går vägen, ni får håna mig för min oro tills jag själv slutar andas om det blir ett barn, jag lovar.
Bara jag får må och tänka precis som jag gör nu.

Kommentarer

Anonym sa…
Du får tänka och må precis hur du vill vännen, det enda viktiga är att lyssna på sig själv. Kommer du inte ihåg den där undersökningen som visade att negativ stress inte hade någon som helst inverkan på resultatet av IVF? Det blir som det blir, ta en dag i taget. Kram/Å
B.o.B. sa…
Tack fina du.
Den där undersökningen sitter på kylskåpet, redo för nästa person som säger "slappna av" :)
Önskar det fanns en liknande undersökning för de som försöker bli gravida "au naturel", så de också hade något att trycka upp i fejjan på "slappna av så funkar det"- gänget.
Kram.

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde