Fortsätt till huvudinnehåll

Blandad kompott.

Dagen började illa, katten skrek så det skar i hjärtat när hon försökte gå på lådan, så maken fick åka till veterinären.
Jag satt som på nålar och undrade vad som var fatt med mitt monster medan läraren skulle avtackas, och jag blev utsedd att lämna blomma och ge kram i mitt splittrade tillstånd.
Sen skulle jag få mitt slutgiltiga omdöme från sagda lärare, som var så fint att jag blev rosig om kinderna.
Jag blev lättad av att få höra att katten var okej, de misstänkte en inflammation i en kroppsöppning, vilket hon fick medicin och läskig strut runt halsen för.
Men så fick jag meddelat från annan lärare, som jag har ifrågasatt efter att hon har spenderat en hel termin med att förvirra en klass vuxenstudenter genom konstanta motsägningar och ändringar, att om jag ska kunna få MVG måste jag minsann skriva om min uppsats.
Och självklart följde instruktioner med om hur den skulle vara uppbyggd, som var totala motsatsen till vad hon gett för instruktioner innan.
Lärare har vansinnigt mycket makt, säger man emot får man straff.
Så nu sitter jag här och knappar, på en uppsats som är uppbyggd precis som det 20 tal uppsatser jag har skrivit de senaste 2 åren, vilket inte var vad hon ville ha från början.
Jag lär väl inte få bättre betyg för det eftersom jag ifrågasatte det hela nu med och gjorde henne upprörd.
Tänkte bara säga hej, innan jag knappar vidare.
Så hej.
Hur har er dag varit?

Kommentarer

Elenor sa…
21 dagar kvar till Indien =)
Snart kommer de snöööööö =)
Å sen blir de sommar så man kan sitta på en uteservering å dricka ööööööööööl =)
Puss puss min lilla smultrontass
B.o.B. sa…
Okej.
Jag kan hålla med om att man kan se fram emot många dagar i Indien.
Jag kan hålla med om att man kan se fram emot att sitta på uteservering och dricka öl.
Men smiley på att snart kommer det snö?
Nja...
Fast det känns tryggt att du håller fast vid dina glädjeämnen, jag vet var jag har dig vännen.
Puss puss.

Populära inlägg i den här bloggen

Äkta vara.

Jag har förstått att man som nybliven mamma ska... ...ta det lugnt. Helgad vare mysbrallan, Britney Spears-sunk-tofsen, bristen på mascara, håriga ben, dammråttor och oordning. Hittills har jag vägrat. Jag har klätt på mig, tagit en daglig promenad, fixat snygg tofs, sminkat mig, rakat benen och under minsta sovstund eller med hjälp av Babybjörn och babysitter städat, plockat, tvättat, handlat, lagat mat och tagit hand om katterna. Hittills. Med förkylning i kroppen tog jag time out och blev äkta mamma. Pyret klarar den här förkylningen lika bra som den förra, hon är tämligen oberörd. Hon leker full Stevie Wonder och kladdar mig i ansiktet, petar mig i näsan, drar mig i läppen, tafsar mig på brösten, slår mig på axeln och sparkar mig i magen när det är dags att sova. Hon hoppar jämnfota, skriker, stampar med fötterna och vevar frenetiskt med armarna i förhoppning om att fånga en förbismygande kissekatt. Hon skriker hysteriskt åt favoritleksaken när den rullar iväg och hon inte

Redo.

Vagnen has arrived. En Mountain buggy duet. Den vann på sina få 63 cm och vettiga pris. Lägenhet, trånga hissar, trånga butiker kombinerat med en ovilja att betala lika mycket som för en begagnad bil (speciellt nu när man vet hur lite man får för vagnar när man ska sälja dom) gjorde valet, inte enkelt, men begränsat. När man har rattat de fjuttiga 63 centimetrarna här hemma och det känns som en gigantisk vagn så antar jag dessutom att 74 centimetrar skulle kännas rätt jobbiga. Sen är det väl som många barnvagns säljare verkar säga Den perfekta vagnen finns inte. Nu ska vi bara våga testköra detta vidunder.

Räkna till 10

Pyret ville gärna åka in till stan, målet var ett besök på Kawaii.se. Det blev två besök. Ett för att titta på allt i evigheter och inte kunna bestämma sig, och ett till för att titta i evigheter och med stor vårda bestämma sig. Vi tog en paus där emellan för att äta buffé på Pizza Hut och hitta vårskor till Polarn, och ge Pyret en chans att bestämma sig. Hon kunde inte bestämma sig. Alltså jag fattar, jag la en ansenlig del av min veckopeng på alla söta saker från Hello Kitty och company, sånt här väcker fortfarande habegär i mig: Men jag hade en liten hylla i lokala leksaksaffären att glo på, inte en affär med prylar från golv till tak. En liten affär, med trånga gångar, inte alls gjorda för att en mamma och syster ska stå och vänta på att Pyret bestämmer sig. Jag tror att jag fick extra mammapoäng för att jag inte stressade, och lät henne gå tillbaka. Möjligen lät jag liiiiite irriterad när hon helt besatt ville förkorta alla andra besök i butiker för att hon inte trodde