Fortsätt till huvudinnehåll

Hälso-fredag

Jag spenderade dagen i skolbänken för nu har handledarutbildningen dragit igång. Förutom att vi blev påminda om att examinationsuppgiften skulle vara på 5-6 sidor, med källhänvisning enligt APA, "som en mini uppsats", så var det trevligt. Kan hända att föreläsningen om handledningsmetodik som vi hade på eftermiddagen var med den trevligaste föreläsare jag stött på. Hela människan utstrålade genuint intresse, otrolig kunskap och värme. Jag blev riktigt taggad på utbildningen.

Jag lyckades nog inte utstråla värme när jag irriterade mig måttligt på en person som hamnade i närheten av mig hela dagen. Hon satt och skrev intensivt på sin dator. Med långa naglar. Det eviga smattrande av naglar mot tangentbord stör liiiite under en föreläsning. Eller mycket, det stör jäkligt mycket att lyssna på *knatter knatter knatter* samtidigt som man försöker hänga med i viktiga instruktioner och nödvändig information. 

Vad passar då bättre än att åka hem och laga middag och efterrätt med Polarn. 
Hon hade önskat att få göra jello med frukt till efterrätt och efterrättspizza till huvudrätt. Jag tvekade först och vägde fördelarna med att uppmuntra henne till att laga middag, med nackdelarna att ha efterrätt till middag. Fördelen vann. Det är ju nu man måste passa på att uppmuntra allt intresse av att laga mat, vad som är lämplig mat får komma senare. Att börja begränsa nu, när de önskar att få laga mat, skulle ju bara släcka allt intresse, och det drabbar mig mer än kass mat en gång i veckan.
För att överleva lyckades jag dock styra över till att jag fick frukt och bär på min pizza, istället för godis.
 

Sockerbomben blev också nedtonad av att det var hälften jello, hälften frukt och bär i efterrätten.
Jag tror att jag gjorde vad en bra handledare skulle gjort. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: