Fortsätt till huvudinnehåll

Det kryper och krälar

Vi följde med Cous-cous till Reptilmässa idag. 
En hel idrottshall full av ödlor, ormar, spindlar, skorpioner, kackerlackor, grodor, vandrande pinnar, tusenfotingar, sköldpaddor och allt man behöver till dessa små liv.
Pyret vill nu ha en orm och Polarn en sån här:
Jag har inget emot vare sig ödlor eller ormar, och kan därmed kanske ha uttryckt "Åh, vad söt!" lite här och där. Vilket möjligen kan ha uppfattats som något uppmuntrande till idén om att ha sådana husdjur. Jag skulle personligen helst ha en stor jäkla ödla, men har inte ork över till att sköta ett terrarium.
Arvsmassorna började med febril planering för hur det skulle gå att ordna att få ett helt eget husdjur. Jag föreslog att om de nu tänker att de varje dag de närmaste 15-20 åren kan fixa mat, vatten och terrarium, så kanske de ska börja öva på de djur vi redan har. Nu ska de därför dela på att byta vatten, ge mat och göra rent kattlådan, så får vi se om intresset håller i sig. Antingen vinner jag en längre tids kattskötare, eller så visar de att de kan ta ansvar, tänker jag.

På tal om katter så var Cous-cous så snäll och skjutsade oss till en zooaffär så att jag kunde köpa kattmat. Jag slapp släpa på maten dessutom, och fick skjuts hela vägen hem.
Nu ska jag inte drömma om de mindre attraktiva djuren som fanns utställda, vi får se hur det går.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: