Fortsätt till huvudinnehåll

Sökhistorik för ett annat perspektiv.

Sökhistorik för våren och sommaren 2019:

Att göra med barn.
Utflykter med barn.
Barn Stockholm
Resa med barn i Sverige.
Bästa ställen för barn. 
Promenad med barn i Stockholm.
Badplatser Stockholm.

Jag har googlat, kollat, funderat, planerat och hittat på. Jag har också varit allmän hushållerska och Wikipedia. Resultatet har inte varit överväldigande positivt bemötande. Visst, när vi varit på plats, när vi varit på upptäcktsfärd, men inte inför dagarna som väntat. Och hushållsarbetet går obemärkt förbi.

Jag vill kolla på tv.
Jag vill spela spel.
Jag är trött.
Jag har ingen lust.
Och andra behöver blanda in jobb här och där.

Jag hade nog valt att göra andra saker på Gotland, om jag fått välja. Liksom valt andra utflykter än World of Dinosours och Vaxholms kastellet. Nu är det ju inte så att jag gör det som någon självuppoffrande martyr, jag försöker ordna vår tid tillsammans så att vi får roligt. För inget är härligare än att ha roligt tillsammans som familj. Det står högst på min önskelista. Samtidigt. Om övriga i familjen helst sitter i soffan eller jobbar, så kanske jag inte behöver engagera mig så mycket. Då kanske jag också ska fokusera på vad mer som finns på min lista över saker jag vill göra.

För jag orkar inte hålla i det längre. Kolla upp vädret, var man kan åka, vad vi behöver handla, hitta lösningar, ha kontakt med skola, plocka undan, och ändra på det som inte fungerar. Allt det lilla som stjäl så vansinnigt mycket energi.

Nu behöver jag kolla upp hur jag löser att jag inte fungerar. Jag hade hoppats kunna bli av med den där tröttheten under semestern, få bukt med den där värken, bli lite mindre rörig i tankarna. Men om något känner jag mig snäppet sämre.

Jag får väl stå ut med handfat som inte sköljs av på kvällen, toaletter som inte rengörs, badkar som kalkat igen, återvinning på köksbänken, hushållsapparater på samma köksbänk, köksbord som är kladdigt och smuligt, papper från skolan som ligger på soffbordet - ej ifyllda, kuddar på golvet, leksaker i varje vrå, skor över hela hallen, jackor på golvet, smutstvätt på golvet, saker som behöver lagas, saker som behöver kastas, disk som behöver tas omhand, tvätt som behöver sorteras, dörrar som behöver stängas, lampor som ska släckas, Google som behöver dammsugas i häkten på svar, allt.

Allt det där när man ständigt ser sig omkring och registrerar; vad som väntar, vad som behöver tas omhand, vad som känns som ens ansvar. Allt tjat, gnat och påminnande, som ingen lyssnar på. Nog nu.

Jag vill träna.
Jag vill lägga pussel.
Jag vill läsa böcker.
Jag vill teckna.
Jag vill sy.
Jag vill baka.
Jag vill få min ork tillbaka.
Jag vill bli hörd, och sedd.

Och med återgång i arbete var det första jag tänkte när jag gick hem att jag behöver dra i bromsen där med. Säga nej till uppdrag, låta det ta tid, lämna tillbaka ansvar till kollegor och nöja mig med att göra det jobb jag är där för att göra. För vad säger de som tagit slut? Att det var roligt, jobbet, att de ville göra lite extra, utmana sig själva, bara hinna lite till. Och att de hade jobb som påverkade människor.

Något måste hända nu, något måste ändras. Sökhistorik:
Yoga
Virka sjal
Meditation
Adlibris




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: