Fortsätt till huvudinnehåll

Äntligen hemma!

Transferbussen gick från hotellet kl 16.00 (alltså klockan 11 svensk tid). Första planet, till Bangkok, gick klockan 20.30 och tog en timme, sedan gick nästa plan, till Stockholm, klockan 1.00.

Arvsmassorna höll ett gott humör mellan alla pass- och säkerhetskontroller, liksom under all väntetid. Men lagom till att den sista personen boardat planet och det börjat rulla, så somnade Polarn mot min arm. Sen sov hon i 8 timmar.
Pyret höll sig vaken. Hon tycker att lyfta och landa är roligast på planeten nu. Att hon och den sovande systern sen fick varsin väska fylld med godsaker av flygvärdinnan, ökade kanske graden av pepp. Hon fick därför vara vaken ett tag, tills efter "middagen", som serverades klockan 2.00 på natten. Men till slut lyckades även hon somna.

Jag "sov" också. Mellan klockan 5 och 7. Sen satt jag och kollade på film och spelade spel. För på Thai air har man ju såna här i varje säte.

Den godaste frukosten jag ätit sedan jag haft 14 dagar av hotellfrukost (jag saknar den redan) började serveras, och då vet man att det närmar sig landning. 
Vi flög genom blixtar och dunder, och landade precis innan det började ösregna. Väskorna kom snabbt och vi kunde ta pendeln hela vägen. 

Sen slutade det gå smidigt och välkomstkommittén började.

Vår station hade översvämmats lite, framförallt vid hissen, så vi fick bära väskorna nedför trappen.
Bland det första Polarn såg när vi kom genom dörren var att vi fått in myror i lägenheten. Den här gången hade de hittat ut i köket (förra gången kom de bara in i hallen). Så vi fick börja med att rensa ut skafferiet, slänga det som var i öppna förpackningar (tack och lov för att jag gillar att ha det mesta i burkar och påsar), torka ur skåpen med klorin, dammsuga, torka alla golv, och strö ut myrmedel.

Arvsmassorna kollade på tv så länge, men ville så klart sitta vid gardinen. Vilket vi sagt till om etthundrafemtioelva gånger. Den här gången hände det vi varnat om, nämligen att gardinstången rasade. Jäkla gipsväggar. Så då fick vi skruva upp fästet igen och måste köpa ny gardinstång. När vi ändå var i farten packade vi upp allt innan alla fick en behövlig dusch.

Det var ju inte på kartan att orka laga mat, så vi gick ut och åt en lunch-middag på eftermiddagen. Sen sa vi godnatt redan klockan 18. Då hade jag sovit två timmar av 41. Ändå vaknade jag 4 på natten och var redo för den frukostbuffé jag inte kommer få.
Polarn kände sig också inställd på Thai-tid, eller så är hon inne i gamla rutiner, och vaknade klockan 5.30.

Nu ska vi ha lite hemmasemester innan allvaret återvänder.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens dag

Jag har ju helt glömt att berätta hur jag maxde den första sommarvarma och soliga dagen på året (i lördags)? Man följer med Cous-cous på en trip till Trosa. Där fanns Vintage sale med olika fynd: