Fortsätt till huvudinnehåll

Stora inte dagen.

Nä. No. Njet. Inte. Icke sa Nicke.
Eller klassikern:
Det är inte rättvist.

På dagen är det vuxna som inte vill; de vill inte samarbeta, de vill inte dra sitt strå till stacken, de vill inte ta sitt ansvar.
På fritiden är det barn som inte vill; inte vill samarbeta, inte vill hjälpa till med det de kan, inte... ..ta.. .ansvar...

Vänta nu.

Så vuxna människor är exakt som 3- och 4-åringar.

Jag ska väl i och för sig vara tacksam för att det är en trilskande "Njet" i 4-års klassen som ligger bredvid mig och vägrar sova klockan tio på kvällen, så att det inte är en trilskande 30-åring.

Dagens tacksam:
Att Pyret tar sig fram till att kunna prata, resonera, fundera, förklara och försöka förstå vad hon tänker och känner, efter att utbrottet lugnat ner sig. Det värmer att kunna sätta sig ner och kunna fråga:
Vad var det som hände?
Finns det något vi kan göra annorlunda?
Vad tänker du?
Och man får faktiskt svar, riktiga svar.
Hon är rätt fantastisk, precis som sin syster.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.