Fortsätt till huvudinnehåll

Skulle jag väl aldrig!

Hon är rätt bra på att prata, den där minsta och yngsta arvsmassan vi har. Det är ju den äldsta också, men den yngre har tillägget, den extra ingrediensen, grädden på moset, att hon har en jäkligt vild fantasi.
Dagens läggning:

"Mamma. Jag vinkar med fingrarna, och det här är mellan fingrarna. Men om du skulle klippa av mig fingrarna så här (visar med andra handen var de skulle kapas) så skulle jag inte kunna vinka mer. Eller äta. Eller ha mellan fingrarna. Då skulle jag bli ledsen. Och jag skulle bli arg, på dig, som klippte dom. Och det skulle blöda. Men mest skulle jag vara arg, på dig."

Nu vet ju jag inte var jag brustit i mitt föräldraskap som får henne att vilt fantisera om att jag skulle klippa av henne fingrarna. Jag höll bara med om att hon skulle få vara arg på mig då.

Läggningen tog för övrigt, på riktigt, 2 minuter efter läsning. Hon ville dessutom lägga sig tidigt. Så plötsligt sitter man framför tv:n klockan 19.25, och har ändå hunnit plocka undan middagen och städat köket.
Vad gör man då?
Samma sak som man brukar; dricker kaffe och tittar på ett avsnitt av någon serie, för att då kan man själv somna tidigare. Jag är nämligen lika trött som Polarn, om inte tröttare, och kommer väl säkert drömma halva natten om hennes avklippta fingrar och därför vara ännu tröttare imorgon.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fika hjälper

Det blev ingen "mormormiddag" idag, som det annars är varje tisdag, för lilla mamsen var krasslig igen. Arvsmassorna krävde att middagen var så lik mormormiddag som den kunde vara, jag kom inte undan med detta alltså: Så jag gjorde fläskfilégratäng med ris och fick ta mig ut för att köpa fika. Då stötte jag på denna lilla raring Jag älskar Nutella. Allt med Nutella är gott, så inte alls överraskande att Nutella biscuits också var gott. De matchar även det ökade sötsuget som jag förstår hör ihop med förklimakteriet, precis som allt annat.  Jag tror att jag räddade tisdagen, även om arvsmassorna saknade sin mormor, morfar och Bobbo. Fika räddar det mesta.